Antena 3 CNN Economic Biz News Business Petrom cheltuie milioane euro pentru a vinde, de la 1 iulie, benzină cu 4% biocarburant

Petrom cheltuie milioane euro pentru a vinde, de la 1 iulie, benzină cu 4% biocarburant

Petrom cheltuie milioane euro pentru a vinde, de la 1 iulie, benzină cu 4% biocarburant
Sursa foto: petrom
08 Iun 2009   •   13:16

Compania petrolieră Petrom (SNP), parte a grupului austriac OMV, va cheltui câteva milioane de euro pentru a furniza, de la 1 iulie, benzină amestecată cu 4% biocarburanţi, conform prevederilor legale, potrivit Mediafax.

"Compania a făcut toate demersurile pentru respectarea termenelor legale în ceea ce priveşte introducerea benzinei cu un conţinut de 4% biocombustibil. Investiţiile necesare se ridică la câteva milioane de euro", arată datele furnizate agenţiei de presă.

Producătorii şi distribuitorii de produse petroliere sunt obligaţi ca, de la 1 iulie, să vândă doar benzină cu un conţinut de 4% de biocarburant.

În 2007, Guvernul a hotărât ca producătorii şi distribuitorii de carburanţi să amestece carburanţii cu biocombustibil. Prin urmare, la 1 iulie 2007, motorina a fost amestecată cu biocombustibil în proporţie de 2%, iar la 1 ianuarie 2008 procentul a urcat la 3%. Din 1 iulie 2008, motorina conţine 4% biocombustibil.

Şi benzina comercializată conţine minimum 2% biocarburanţi începând cu 1 ianuarie 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Petrom
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close