Antena 3 CNN Economic Biz News Business Petrom reduce preţul carburanţilor cu nouă bani pe litru

Petrom reduce preţul carburanţilor cu nouă bani pe litru

Petrom reduce preţul carburanţilor cu nouă bani pe litru
23 Oct 2008   •   18:14

Petrom va reduce vineri preţul carburanţilor, cu nouă bani pe litru. A mai fost o ieftinire săptămâna trecută, aşa că în total este vorba despre o scădere de 20 de bani. În cazul Rompetrol, reducerea va fi de 5 bani. Asta în condiţiile în care preţul petrolului s-a redus la jumătate în ultimele trei luni, iar previziunile arată aceeaşi tendinţă de reducere.
Preţurile practicate în România de companiile petroliere nu sunt în prezent conforme cu evoluţia preţului pe piaţa mondială. Benzina, care acum costă 3,6 lei pe litru, anul trecut se vindea cu 3,2-3,3 lei pe litru, când ţiţeiul avea acelaşi preţ ca acum, 70 de dolari pe baril. Rezultă o diferenţă de peste 0,4 lei pe litru, care intră în buzunarele producătorilor. Potrivut analiştilor, preţurile actuale sunt umflate la pompă cu până la 8 bani pe litru.
Menţinerea acestor preţuri ridicate îi nemulţumeşte deopotrivă pe simplii şoferi dar şi pe marii transportatori rutieri. Şoferii vor să boicoteze timp de trei zile cumpărarea de carburanţi de la distribuitori ca măsură de protest faţă de preţurile umflate. Internetul a fost împânzit cu mesaje care îi invită pe toţi şoferii să nu alimenteze maşinile în ultimele trei zile ale acestei luni.
Preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi, Ion Tache, susţine că marile companii petroliere pot fi acuzate doar de practici imorale.
Antena3

×
Subiecte în articol: pret carburanti Petrom
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close