Antena 3 CNN Economic Biz News Business PFA în 5 minute. Patru IT-iști clujeni au făcut imposibilul posibil

PFA în 5 minute. Patru IT-iști clujeni au făcut imposibilul posibil

PFA în 5 minute. Patru IT-iști clujeni au făcut imposibilul posibil
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Mar 2016   •   13:57

Zile întregi de așteptări la ghișee reduse la doar 5 minute. Este visul oricărui tânăr cu inițiativă care vrea să înceapă o afacere. După ce și-au tocat nervii cu birocrația, câțiva IT-iști clujeni au creat o platformă prin care toate datele necesare deschiderii unei firme să fie colectate rapid, pe internet. Astfel, antreprenorul poate să primească toate documentele necesare în doar câteva minute.

Raul și Mihai sunt doi dintre cei patru IT-iști clujeni care s-au gândit să înceapă o afacere în urmă cu mai bine de un an. După ce au completat formulare peste formulare, s-au plimbat de la un ghișeu la altul și au așteptat la cozi pentru a plăti taxele, au luat problema în propriile mâini. Au creat un site care generează toate formularele necesare pentru deschidere unei firme, astfel că antreprenorul nu trebuie decât să le completeze de acasă și să le depună la instituțiile aferente.

"Am văzut că lucrurile merg greu. Chiar dacă citeam pe internet multe lucruri, tot nu știam exact ce să facem, unde să mergem, câte formulare să completăm și ne-am gândit să automatizăm tot procesul. Cu platforma noastră îți ia 5 minute să îți faci toate formularele și un drum la Registrul Comerţului", spune Raul Pop, unul dintre creatorii site-ului.

Sursa: citynews.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close