Antena 3 CNN Economic Biz News Business Piaţa dulciurilor din Europa Centrală este aproape de saturaţie

Piaţa dulciurilor din Europa Centrală este aproape de saturaţie

Piaţa dulciurilor din Europa Centrală este aproape de saturaţie
25 Aug 2008   •   20:29

În anul 2009, cheltuielile pentru dulciuri în Europa Est-Centrală vor depăşi cu puţin 20 de miliarde de dolari, urmând să fie cu 5% mai mari decât în 2008, rezultă din datele institutului de cercetări Euromonitor International.

Până în 2013, valoarea pieţei produselor dulci va creşte în regiune la aproximativ 24 miliarde dolari, informează Rzeczpospolita. Mai lent va creşte volumul vânzărilor. În această parte a Europei, el va ajunge anul viitor la aproximativ 2,1 milioane de tone. Va fi cu 2,6% mai mare decât în 2008. În următorii cinci ani, vânzarea dulciurilor va creşte în medie în regiune cu 2,8% anual.

Potrivit analiştilor Euromonitor, cererea de dulciuri va creşte cel mai rapid (cu 6,5% pe an) în Letonia. Institutul se aşteaptă la o creştere a vânzărilor peste medie şi în România (4%) şi Rusia (3,3%). Mai slab se clasează Cehia, unde creşterea nu va depăşi anual 1%. În Slovenia, în schimb, vânzările de dulciuri pot scădea nesemnificativ. În Polonia, creşterea vânzărilor va fi de 2% anual. Euromonitor informează că polonezii vor cumpăra în acest an 190 400 de tone de dulciuri, iar anul viitor cu 3600 de tone mai mult.

Agerpres

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close