Antena 3 CNN Economic Biz News Business Piaţa imobiliară din Bucureşti este în declin

Piaţa imobiliară din Bucureşti este în declin

Piaţa imobiliară din Bucureşti este în declin
14 Iul 2008   •   18:43

Veşti bune pentru toţi posibilii cumpărători de locuinţe din Bucureşti. Piaţa imobiliară este în declin. Apartamentele vechi sunt deja mai ieftine, în medie, cu 12% faţă de acum jumătate de an, iar ofertele de vânzare îşi găsesc tot mai greu cumpărători, indiferent de cartierul în care se află. Cel mai mult a scăzut preţul apartamentelor cu 2 camere, construite înainte de '89. Cu 10-15.000 de euro.

De la începutul anului şi până acum toate locuinţele au mai pierdut 5-10 procente din valoarea lor. În acest moment, numărul apartamentelor scoase la vânzare este cu peste 50% mai mare decât anul trecut, în aceeaşi perioadă. Iar în faţa unei oferte atât de vaste, cumpărătorii au de unde alege şi nu se mai grăbesc să dea bani mulţi pe o casă. Asta face ca şi timpul de vânzare să fie mai mare. Garsonierele mai stau o săptămână nevândute, dar pentru apartamentele cu 3 camere se caută cumpărători şi 2 luni.

Chiar dacă nu se mai vând aşa bine, abia peste vreo 20 de ani, după cum estimează analiştii imobiliari, vom avea suficiente locuinţe. Chiar şi aşa, studiile arată că 11% dintre români au în plan să cumpere o lucuinţă în următorii 2 ani, dublu faţă de vecinii din Europa Centrală şi de Est.

Antena 3
 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close