Antena 3 CNN Economic Biz News Business Piaţa românească de capital se redresează: Bursa de la Bucureşti, în creştere

Piaţa românească de capital se redresează: Bursa de la Bucureşti, în creştere

Piaţa românească de capital se redresează: Bursa de la Bucureşti, în creştere
14 Oct 2008   •   10:33

Bursa de la Bucureşti se aliniază celorlalte burse din lume, deschizând în creştere. Indicele BET a înregistrat o majorare de 7,88 procente faţă de nivelul de luni. Majoritatea acţiunilor au crescut chiar şi cu 25% faţă de ziua precedentă, iar SIF-urile, cu 13 %. Principalele cinci societăţi de investiţii au înregistrat majorări chiar şi de 15%. Acţiunile companiilor din sectorul energetic au urcat cu 12,26%. Petrom a câştigat 13 procente, o acţiune fiind cotată la 0,269 lei.
Investitorii au tranzacţionat acţiuni de 2,5 milioane lei (670.000 de euro), rulajul Bursei fiind cu mult peste nivelul de la deschiderea şedinţei precedente, de 900.000 de lei (238.000 de euro).
Titlurile BRD au fost suspendate de la tranzacţionare pentru anunţarea rezultatelor financiare preliminare pentru primele nouă luni. Banca a încheiat primele trei trimestre cu un profit net de 1,03 miliarde lei (285 milioane euro), în creştere cu 52,2% faţă de câştigul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul include şi câştigul obţinut din vânzarea participaţiei la Asiban.
Luni, BVB a deschis pe verde, înregistrând o creştere de 7,23%, cu un ritm mai alert pe acţiunile celor cinci societăţi. Acestea au urcat cu 11,95%, recuperând astfel o parte din pierderile înregistrate în cursul săptămânii trecute.

Bursa de Valori de la Bucureşti a întâmpinat grave probleme săptămâna trecută. Vineri, BVB şi-a prelungit starea de predeschidere până la sfârşitul zilei. Preşedintele Stere Farmache spunea că această măsură s-a luat ca urmare a situaţiei celorlalte burse de pe piaţa internaţională, care au înregistrat scăderi record.
Miercuri, Bursa de Valori Bucureşti s-a prăbuşit. Tranzacţiile au fost suspendate din cauza unei căderi peste pragul critic de 15%. Cu toate acestea, tranzacţiile nu au fost oprite imediat, din cauza unei erori de calcul. BVB a propus suspendarea tranzacţiilor pentru întreaga zi. Încă de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, Bursa de la Bucureşti a pierdut peste 14,43 procente, iar SIF-urile au scăzut cu mai mult de 12 procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close