Antena 3 CNN Economic Biz News Business Pierderi de 350 milioane de euro pentru Aegon. Compania va primi o finanţare de 3 miliarde euro

Pierderi de 350 milioane de euro pentru Aegon. Compania va primi o finanţare de 3 miliarde euro

Pierderi de 350 milioane de euro pentru Aegon. Compania va primi o finanţare de 3 miliarde euro
28 Oct 2008   •   10:46

Compania olandeză de asigurări Aegon va primi o finanţare guvernamentală de trei miliarde de euro şi a fost scutită de plata dividendelor la finele anului 2008, pentru a-şi putea asigura lichiditatea, anunţă Reuters. Aegon estimează o pierdere netă de 350 de milioane de euro pentru trimestrul al treilea.
Infuzia de capital va fi derulată de stat către principalul acţionar al Aegon, care controlează 34% din drepturile de vot. Acesta va investi fondurile în capitalul Aegon, printr-o emisiune de titluri de valoare fără drept de vot, convertibile în acţiuni, care nu au scadenţă.
După un an, compania olandeză va putea răscumpăra titlurile la un preţ de 150% faţă de valoarea la care le-a emis sau le va putea converti în acţiuni.
Guvernul olandez a anunţat că va aloca 20 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile din sectorul financiar care s econfruntă cu probleme datorate crizei economice.
În România, Aegon este prezentă prin BT Aegon Fond de Pensii, în parteneriat cu Banca Transilvania.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Banca Transilvania
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close