Antena 3 CNN Economic Biz News Business Planul lui Bush de salvare a sistemului financiar are şanse mari să fie adoptat de Congres

Planul lui Bush de salvare a sistemului financiar are şanse mari să fie adoptat de Congres

Planul lui Bush de salvare a sistemului financiar are şanse mari să fie adoptat de Congres
28 Sep 2008   •   16:58

Planul de salvare a sistemului financiar american are mari şanse de a fi adoptat de către Congres, după progresele importante înregistrate de negocierile dintre administraţia Bush şi membrii legislativului. Între timp, în Europa au loc discuţii intense între guvernele din Belgia şi Olanda, în încercarea de a găsi o soluţie pentru problemele cu care se confruntă grupul financiar Fortis.

În Marea Britanie se vorbeşte despre o posibilă naţionalizare a băncii specializate în credite ipotecare Bradford & Bingley, după ce în ultimele zile clienţii au retras zeci de milioane de lire sterline. Pentru a putea fi aplicat, pachetul de măsuri, propus de administraţia prezidenţială americană, trebuie să primească acordul Congresului. În acest scop, administraţia Bush a negociat îndelung cu membrii legislativului. În prezent, cele două părţi sunt foarte aproape de un acord.

Administraţia Bush speră că planul va fi votat săptămâna viitoare de ambele camere ale legislativului american.



Antena 3

×
Subiecte în articol: George Bush Congres
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close