Antena 3 CNN Economic Biz News Business Planuri pentru deschiderea unui hotel Novotel în Timişoara

Planuri pentru deschiderea unui hotel Novotel în Timişoara

Planuri pentru deschiderea unui hotel Novotel în Timişoara
Sursa foto: novotel
23 Feb 2009   •   14:16

Lanţul francez Accor vrea să se extindă pe piaţa din România, având în plan deschiderea unui hotel Novotel la Timişoara, cel mai probabil în 2011, dar şi afilierea unor unităţi în Braşov şi Cluj-Napoca, sub una din mărcile grupului, anunţă Mediafax.
"Accor are în vedere un nou proiect hotelier în centrul oraşului Timişoara. Este vorba de o unitate Novotel, care cel mai probabil va fi deschisă în 2011. Deocamdată, terenul există, însă nu s-a decis dacă este vorba de un contract de management sau va fi chiar investiţia lanţului Accor", a declarat, luni, Bruno Vinette, directorul general al hotelului Pullman, fost Sofitel, din Bucureşti.
Accor doreşte să se extindă şi în Braşov şi Cluj-Napoca, unde hotelurile pot fi afiliate sub brandul Etap, Ibis sau Novotel.
"Pe piaţa românească, în oraşe ca Braşov, pot avea succes unităţile de una-două stele Etap. În Bucureşti, preţul mare al terenurilor nu ar face profitabilă afacerea unui astfel de hotel. În ceea ce priveşte Cluj-Napoca, este posibil să fie luată în calcul construcţia unui hotel Novotel, însă momentan nu este nimic finalizat", a adăugat Vinette.
Fostul hotel Sofitel, situat în Capitală, funcþionează de la începutul acestui an sub marca Pullman. Hotelul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de nouă milioane euro. În 2009, directorul general al hotelului se aşteaptă la o uşoară scădere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Timisoara
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close