Antena 3 CNN Economic Biz News Business Posesorii asigurărilor de viaţă îşi reziliază sau îşi răscumpără contractele din lipsă de bani

Posesorii asigurărilor de viaţă îşi reziliază sau îşi răscumpără contractele din lipsă de bani

Posesorii asigurărilor de viaţă îşi reziliază sau îşi răscumpără contractele din lipsă de bani
Sursa foto: asigurari de viata
02 Mar 2010   •   15:11

În plină criză, nici asigurările de viaţă nu mai sunt la căutare pentru români. Ameninţarea şomajului, dar şi căutarea unor surse imediate de venit, i-au determinat pe mulţi posesori de asigurări de viaţă să-şi rezilieze sau să-şi răscumpăre contractele.

Sectorul asigurărilor de viaţă a resimţit cel mai acut criza financiară, înregistrând un recul de peste 13 procente, notează Jurnalul Naţional.

Specialiştii din domeniu spun că teama şi incertitudinea cu privire la siguranţa financiară au dus, în prima parte a anului trecut, la creşterea numărului de rezilieri şi de răscumpărări de contracte. N-au fost prea mulţi doritori nici pentru poliţe noi.
Singurele tipuri de asigurări de viaţă care au avut o evoluţie pozitivă anul trecut au fost cele pe bază de investiţii, cu o creştere de 8,5%, de sănătate, cu 7,5 procenter şi de accidente - 14,4%.

În schimb, asigurările generale au fost cele care au făcut legea. Grosul subscrierilor s-a înregistrat, ca în fiecare an, pe segmentul asigurărilor auto - CASCO şi RCA. Astfel, poliţele auto au reprezentat peste 60% din subscrierile înregistrate de întreaga piaţă a asigurărilor.
Asiguratorii sunt totusi optimişti şi spun că, anul acesta, vor înregistra un plus de cel puţin 5%, în condiţiile în care nevoia de protecţie a început să fie conştientizată tot mai mult de potenţialii consumatori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza bani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close