Antena 3 CNN Economic Biz News Business Poşta Română lansează un card de debit prin care vom putea plăti facturile, primi pensia sau alocaţia

Poşta Română lansează un card de debit prin care vom putea plăti facturile, primi pensia sau alocaţia

Poşta Română lansează un card de debit prin care vom putea plăti facturile, primi pensia sau alocaţia
09 Oct 2008   •   17:40

S-a terminat cu cozile la poştă pentru a plăti facturile. Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a anunţat, la Valencia, cu ocazia inaugurării unor oficii poştale în Spania, că va lansa un card de debit destinat persoanelor fizice, card care va permite efectuarea plăţilor la diverse utilităţi sau la comercianţi, încasarea pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, precum şi depunerea sau retragerea de numerar. Lansarea este programată pentru luna decembrie.
?Va fi un card cobranded, lansat sub sigla Mastercard. Prin intermediul POS-urilor din oficiile poştale, potenţialii clienţi vor putea achita facturile emise de furnizorii de utilităţi şi depune şi retrage numerar. De asemenea, pensiile şi alocaţiile pentru copii vor putea fi ridicate cu ajutorul cardului", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al CNPR, Dan Mihai Toader.
Potrivit acestuia, în cursul anului 2009 vor fi instalate ATM-uri în sediile oficiilor poştale. ?ATM-urile vor fi instalate de Group 4 Securicor Cash Services, care va fi şi proprietarul acestora. Poşta Română va pune la dispoziţie spaţiul şi numerarul. Băncile câştigă din eliminarea unor costuri, respectiv cheltuielile cu achiziţia şi instalarea bancomatelor, plus amortizarea investiţiei. De asemenea, nu vor bloca sume de bani în ATM-uri, numerarul urmând să fie asigurat de compania noastră?, a spus Toader.
Cardurile Poştei Române se vor adresa unui public foarte numeros, de circa şase milioane de pensionari şi trei milioane de elevi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Posta Romana
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close