Antena 3 CNN Economic Biz News Business Premieră: China a devenit piaţa auto numărul unu în lume

Premieră: China a devenit piaţa auto numărul unu în lume

Premieră: China a devenit piaţa auto numărul unu în lume
Sursa foto: parc auto
06 Feb 2009   •   15:01

China a depăşit SUA la vânzarea de autovehicule pentru prima dată luna trecută, fiind astfel pe cale de a deveni cea mai mare piaţă auto în acest an, potrivit unei previziuni a General Motors.
Directorul GM pentru piaţa globală, Mike DiGiovanni, a declarat că producătorii chinezi au vândut 790.000 de maşini în ianuarie, ceea ce înseamnă că acest stat a depăşit SUA în vânzările lunare pentru prima dată în istorie. Datele oficiale ale vânzărilor de automobile în China în ianuarie vor fi publicate pe 6 februarie, dar analiştii se aşteaptă ca cifrele să fie apropriate de estimările GM.
?Vânzările de anul trecut au fost de 859.400 bucăţi. Chiar şi cu o eventuală cădere, numărul din acest an se va apropria?, declara şi analistul Zhong Shi. El însă consideră că este prea devreme pentru a aprecia că China va deveni cea mai mare piaţă mondială.
În SUA, vânzările de maşini din ianuarie s-a redus dramatic în ianuarie, cu 37,1 procente până la 656.881 maşini, cel mai scăzut nivel lunar din ultimii 27 de ani, scrie Automotive News.
Deşi piaţa auto a Chinei s-a redus, consumatorii temându-se să cheltuiască bani din al doilea trimestru al anului trecut, există semne ale unei revigorări după ce guvernul de la Beijing a anunţat măsuri de sprijin pentru acest sector. De altfel, piaţa locală a devenit în 2006 a doua din lume, depăşind astfel Japonia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close