Antena 3 CNN Economic Biz News Business Premieră în imobiliare. Preţul apartamentelor a scăzut în februarie

Premieră în imobiliare. Preţul apartamentelor a scăzut în februarie

Premieră în imobiliare. Preţul apartamentelor a scăzut în februarie
29 Mai 2008   •   08:41

Februarie 2008 a fost singura lună din ultimii trei ani când preţul apartamentelor din Capitală a scăzut. Apoi, tendinţa de creştere a revenit. Potrivit specialiştilor, preţurile pentru construcţiile noi vor urma acelaşi trend ascendent, în timp ce în cazul locuinţelor mai vechi se va sesiza o scădere de până la 15 procente. Începând cu 1 ianuarie 2005, preţul apartamentelor din Bucureşti a urcat neîntrerupt, lună de lună, până la valori aproape triple faţă de data de referinţă, se arată într-un studiu Colliers.

La începutul anului 2005, preţul mediu era de 509 euro pe metrul pătrat, în timp ce la 1 mai 2008 un apartament a ajuns să coste, în medie, 1.888 de euro pe metru pătrat. În februarie s-a înregistrat însă o ?anomalie? pe această piaţă. Dacă în ianuarie preţul mediu al unui apartament în Bucureşti era de 1.826 euro pe metrul pătrat, în luna februarie a coborât la 1.776 euro.

Aceasta a fost, însă, singura lună de scădere, pentru că în martie şi aprilie, preţurile au început din nou să înregistreze creşteri. Specialiştii sunt de părere că anul acesta preţurile apartamentelor noi se vor încadra între 1.150 şi 2.200 de euro pe metrul pătrat, plus TVA, în timp ce locuinţele din blocurile vechi s-ar putea ieftini cu procente cuprinse între 5 şi 15%. Oficialii mai estimează că pe piaţa din Bucureşti vor fi date în folosinţă în acest an aproximativ 19.000 de locuinţe.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close