Antena 3 CNN Economic Biz News Business Premii iluzorii de la Automobile Dacia

Premii iluzorii de la Automobile Dacia

Premii iluzorii de la Automobile Dacia
27 Iul 2007   •   13:28

După ce recent compania Metro s-a confruntat cu o situaţie similară, Automobile Dacia şi-a avertizat, vineri, clienţii asupra unor tentative de fraudă comise de o persoană care se recomandă ca fiind angajat Dacia, după care încearcă să convingă telefonic diverse persoane să cumpere cartele preplătite pentru telefonia mobilă, pentru a putea intra în posesia unor premii iluzorii.

Aşa-zisul angajat Dacia pretinde că firma a organizat un concurs cu ocazia împlinirii unui număr de ani de existenţă a uzinei iar persoana cu care stă de vorbă la telefon a câştigat un automobil ce urmează să fie livrat în ziua următoare, cu condiţia ca aceasta să achiziţioneze cartele telefonice cu valori ce oscilează între 100 şi 200 de dolari. După ce cartelele au fost achiziţionate, respectivul solicită persoanelor trimiterea codului de reîncărcare.

Pentru a câştiga încrederea persoanelor cu care vorbeşte, el oferă informaţii care par verosimile, cum ar fi o serie de legitimaţie (BX 1071301379), un cod numeric personal (CNP 1720307500013) un număr de telefon (0767.195.177) şi unul de fax (0248.420.920) şi se recomandă cu numele Alexandru Popovici, se precizează în comunicat. Automobile Dacia precizează că producătorul auto nu are nici un salariat cu acest nume, nici o legitimaţie cu această serie şi nu a organizat nici un concurs de acest gen. Constructorul auto solicită persoanelor apelate să respingă apelurile, chiar dacă datele de identificare ale persoanei apelante (nume, date personale, număr de telefon) pot să difere de cele prezentate şi să informeze compania prin serviciul Vocea Clientului.

Dacia va solicita începerea urmăririi penale împotriva persoanei/persoanelor vinovate de această dezinformare frauduloasă, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi pedepsite cu închisoarea, precum înşelăciune faţă de persoanele apelate şi de concurenţă neloială faţă de Dacia, cu grave consecinţe asupra imaginii de marcă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close