Antena 3 CNN Economic Biz News Business Presa americană nu va muri

Presa americană nu va muri

Presa americană nu va muri
Sursa foto: presa americana
12 Ian 2010   •   13:10

Deşi este mai mult decât evident că presa scrisă trece printr-o etapă dificilă, un studiu efectuat în Statele Unite vine să răstoarne ideea că ziarul tipărit e pe cale de dispariţie. Astfel, în urma unei analize efectuate de Pew Research Center, s-a demonstrat că prima sursă de informare a americanilor nu sunt nici site-urile de ştiri, nici blogurile, nici Twitter, ci cotidianele, scrie Capital.

Concret, 95% din informaţiile locale noi care ajung la consumator provin din media tradiţionale, în special cotidianele, mai arată studiul asupra peisajului mediatic din Baltimore.

Potrivit analizei, 48% din informaţii provin din cotidianele generaliste, 13% din presa specializată, 28% de la televiziunile locale şi 4% din zona "new media" (Internet).

Publisherii privesc suspicios rezultatele studiului şi se gândesc că lumea nu e pregătită să renunţe, încă, la presa scrisă. Prin urmare, aceştia sunt de părere că modul de lucru sau conţinutul medului online ar trebui să se îmbunătăţească pentru ca lumea să fie mai atrasă de internet.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet SUA
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close