Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preşedintele executiv al BCR a demisionat

Preşedintele executiv al BCR a demisionat

Preşedintele executiv al BCR a demisionat
23 Oct 2007   •   11:55

Preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă, şi-a anunţat demisia, după opt ani de activitate de succes în fruntea celei mai mari bănci comerciale din România, pe care a adus-o în rândul celor mai importante instituţii financiare din Europa. Nicolae Dănilă a decis să demisioneze, surprinzându-şi colegii austrieci de la Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, fără a face cunoscute motivele demisiei sale. Manfred Wimmer a fost numit CEO interimar al BCR, în urma deciziei d-lui Nicolae Dănilă de a demisiona din poziţia de CEO al BCR. Dl. Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa aceasta poziţie, începând cu 1 decembrie 2007, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al băncii, Corneliu Cojocaru.

Un alt membru al conducerii băncii, vicepreşedintele executiv Dan Bunea a demisionat la 1 august, cu două luni înainte ca Dănilă să anunţe demisia sa.

Cine va mai urma dintre managerii români ai Băncii Comerciale Române? Se pregăteşte, oare, o conducere exclusiv austriacă la BCR ? BCR a intrat în Grupul Erste în 2005, în urma unei licitaţii internaţionale câştigată de Erste Bank, care a plătit 3,75 miliarde euro, pentru un pachet de 61,8 la sută din acţiunile băncii. Grupul Erste este unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrală şi de Est, cu 16 milioane de clienţi în mai mult de 2.700 de unităţi din opt ţări.

Banca Comercială Română a fost fondată la 1 decembrie 1990, în cadrul unui proces de restructurare a sistemului bancar românesc, prin preluarea portofoliului de credite pentru industrie, gestionat anterior de Banca Naţională. BCR a fost prima bancă din România care a ieşit pe pieţele internaţionale de capital fără garanţii guvernamentale, cu o emisiune de obligaţiuni de 75 milioane dolari, în 1994.

Conducerea BCR era asigurată de un Comitet Executiv alcătuit din trei austrieci şi trei români - Nicolae Danilă, preşedinte executiv, Manfred Wimmer (vicepreşedinte executiv), Jean Andronie (vicepreşedinte executiv, responsabil cu activitatea de corporate), Oana Petrescu (vicepreşedinte executiv pe partea de operaţiuni), Martin Skopek (vicepreşedinte executiv, retail & private banking) şi Helmuth Hintringer (vicepreşedinte executiv, financiar şi riscuri.

Rompres

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close