Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preşedintele Gazprom, în vizită la Belgrad pentru a semna acordul South Stream

Preşedintele Gazprom, în vizită la Belgrad pentru a semna acordul South Stream

Preşedintele Gazprom, în vizită la Belgrad pentru a semna acordul South
Stream
25 Feb 2008   •   19:09

Reprezentanţii Rusiei şi Serbiei au semnat, luni, la Belgrad, un acord privind înfiinţarea unei companii mixte care va construi tronsonul din Serbia al conductei South Stream. Contractul valorează aproximativ jumătate de miliard de dolari, iar construcţia ar trebui să înceapă în 2012. Pentru încheierea acordului la Belgrad a fost prezent chiar vicepremierul rus, Dmitri Medvedev.

Acordul a fost semnat de către reprezentantul Gazprom şi de către preşedintele companiei Serbia Gas.

Serbia a semnat, în ianuarie, un acord care prevede tranzitul gazoductului South Stream pe teritorul său, precum şi vânzarea pachetului majoritar al grupului petrolier NIS către Gazprom.

Contractul a fost principalul scop al vizitei vicepremierului rus, Dimitri Medvedev, la Belgrad. Cu toate acestea, Dimitri Medvedev a discutat cu preşedintele sârb Boris Tadici şi premierul Vojlav Koştuniţa şi despre tensiunile cauzate de declararea independenţei provinciei Kosovo.

„Sunt convins că nu va fi nicio stabilizare a situaţiei din regiune, până când această decizie nu va fi anulată", a declarat premierul sârb, Vojlav Koştuniţa.

Medvedev, favorit la alegerile prezidenţiale din Rusia, a promis că va continua politica impusă de Putin şi a subliniat că independenţa regiunii Kosovo reprezintă un precedent.

„Am subliniat că declaraţia independenţei a complicat situaţia în provincie şi în sud-estul Europei şi că declaraţia va avea consecinţe negative pentru toate regiunile în care există problema independenţei", a precizat Dimitri Medvedev, vicepremierul rus.

Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close