Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preşedintele Renault: conducerea companiei să înveţe o lecţie din greva de la Dacia

Preşedintele Renault: conducerea companiei să înveţe o lecţie din greva de la Dacia

Preşedintele Renault: conducerea companiei să înveţe o lecţie din greva de la Dacia
29 Apr 2008   •   23:34

Greva angajaţilor de la uzinele Dacia nu a rămas fără ecou la nivelul conducerii Renault. La aproape trei săptămâni de la stingerea conflictului, preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn, a declarat că nu rămâne decât „să tragă toate concluziile necesare” din recentul conflict de muncă. Reglarea „conturilor” a durat „mai mult decât estimasem noi iniţial”, a precizat Ghosn pentru AFP. El a calificat protestul drept o formă normală prin care angajaţii atrag atenţia asupra unor revendicări salariale, dar a taxat dur amploarea pe care greva a luat-o în România.

„Nu mi se pare normal ca revendicările să-şi găsească soluţionarea doar prin conflict, cu atât mai mult cu cât acesta s-a întins pe o perioadă atât de mare de timp”, a adăugat el. Aşa că rămâne ca membrii comitetului executiv al grupului să „înveţe de aici o lecţie”, după care să realizeze modificările necesare, a continuat preşedintele Renault.

Conflictul de muncă de la uzinele Dacia din Piteşti a luat sfârşit pe 11 aprilie, după cea mai lungă perioadă în care muncitorii au încetat lucrul din istoria platformei Dacia Renault. Potrivit şefului consiliului administraţiei de la Dacia, Christian Esteve, greva a costat compania în jur de 13 milioane de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close