Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preşedintele Samsung a fost acuzat de evaziune fiscală

Preşedintele Samsung a fost acuzat de evaziune fiscală

Preşedintele Samsung a fost acuzat de evaziune fiscală
17 Apr 2008   •   12:08

Lee Kun-hee, preşedintele Samsung Group, a fost acuzat, joi, de evaziune fiscală pentru 4,5 miliarde de dolari pe care le-a ascuns în conturile complicilor săi. Pe lângă Lee, alţi nouă directori ai Samsung au fost puşi sub acuzare, dar niciunul dintre aceştia nu va fi arestat, informează International Herald Tribune. Procuratura susţine că oficialii grupului au conspirat pentru a ascunde fonduri din activele lui Lee şi au colaborat pentru transferarea averii către copiii acestuia.

Lee a mai fost acuzat şi pentru abuz de încredere, dar nu şi pentru dare de mită. ?Faptele pentru care au fost acuzaţi sunt delicte grave, având în vedere sumele astronomice implicate şi profiturile obţinute prin evaziune fiscală?, a declarat procurorul care instrumentează cazul. Investigaţia a durat patru luni şi ar putea contribui la creşterea transparenţei în structura de conducere a Samsung şi apropierea acesteia de standardele internaţionale.

Ancheta a început după ce un fost jurist cu funcţie executivă din cadrul grupului a acuzat membrii conducerii că ar fi ascuns fonduri şi ar fi păstrat o sumă de 200 de milioane de dolari pentru mituirea politicienilor, procurorilor şi a altor oficiali. Lee riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase ani şi până la condamnare pe viaţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close