Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul energiei electrice rămâme neschimbat până la 1 ianuarie

Preţul energiei electrice rămâme neschimbat până la 1 ianuarie

Preţul energiei electrice rămâme neschimbat până la 1 ianuarie
Sursa foto: electricitate
11 Noi 2009   •   14:27

Producătorii şi distribuitorii de electricitate au cerut ANRE creşterea preţurilor plătite de consumatori, în contextul crizei care a generat diminuarea consumului, iar Autoritatea susţine că preţurile achitate de populaţie vor rămâne, cel mai probabil, neschimbate la 1 ianuarie, scrie Mediafax.

"Consumul de energie va scădea cu 9% în 2009 faţă de 2008, iar în 2010 va rămâne la nivelul acestui an", a declarat, miercuri, Viorel Alicuş, director în Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Acesta mai spune că au existat şi distribuitori şi furnizori care au cerut scăderea preţurilor, adăugând ca acest tip de solicitări sunt o practică obişnuită.

"Cea mai sigură variabilă este cantitatea. Va trebui să clarificăm până la sfârşitul săptămânii viitoare cu producătorii şi distribuitorii", a arătat oficialul ANRE.

Alicuş transmite că în urma analizei cererilor respectivelor firme, de creştere sau scădere a preţurilor la serviciile prestate, se ia decizia privind modificarea sau nemodificarea preţurilor la consumatori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie electrică
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close