Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul petrolului a coborât la aproape 101 dolari pe baril

Preţul petrolului a coborât la aproape 101 dolari pe baril

Preţul petrolului a coborât la aproape 101 dolari pe baril
01 Apr 2008   •   17:43

Preţul petroluluiu a coborât, marţi, la aproximativ 101 dolari pe baril, astfel, continuând declinul înregistrat luni. La ora 11:36 GMT, petrolul era cotat la 100,99 dolari pe baril, fiind în scădere cu 59 de cenţi, după ce, luni, cotaţia a coborât la bursa din New York, cu 4,04 dolari pe baril. Preţul petrolului Brent, referinţă pe bursa de la Londra, a urcat cu 5 cenţi, ajungând la 100,35 dolari pe baril.

Fondurile de investiţii au lichidat plasamentele în petrol, după încheierea unei săptămâni tensionate, în care o conductă de petrol din zona Basra a explodat, de unde Irakul livrează, în medie, 1,5 milioate de barili de petrol pe zi.

Analiştii estimează că rezervele de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,3 milioane de barili, aceasta fiind cea de-a treia săptămână de declin. Astfel, rezervele de produse distilate, precum păcura şi motorina, s-ar putea diminua cu 1,5 milioane de barili. Preţurile au fost influenţate şi de faptul că economia americană şi criza creditelor influenţează apariţia unei scăderi a cererii de petrol în SUA, care, potrivit unor surse guvernamentale, a fost de 2,2% faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2007.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close