Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul petrolului îşi continuă ascensiunea. McCain propune măsuri radicale

Preţul petrolului îşi continuă ascensiunea. McCain propune măsuri radicale

Preţul petrolului îşi continuă ascensiunea. McCain propune măsuri radicale
24 Iun 2008   •   09:58

Preţul petrolului a crescut din nou pe pieţele internaţionale, în ciuda promisiunii Arabiei Saudite de a-şi spori producţia. Experţii cred că piaţa aştepta din partea saudiţilor un angajament mai substanţial. După uşoare scăderi la începutul şedinţei, cursul barilului de petrol şi-a reluat ascensiunea atât la Londra cât şi la New York, unde s-a apropiat de nivelul record de acum o săptămână, de aproape 140 de dolari.

Investitorii nu au fost impresionaţi de rezultatele întâlnirii la nivel înalt din Arabia Saudită, dintre producătorii şi consumatorii de petrol. Reuniunea nu a adus decât o ofertă vagă a saudiţilor de a-şi spori capacitatea de producţie. Exporturile au scăzut, în schimb, în Nigeria şi Columbia, în urma unor atentate asupra conductelor.

În Statele Unite, candidatul republican la preşedinţie a oferit o soluţie radicală la problemele energetice ale ţării. ?Propun să stimulăm ingeniozitatea şi hotărârea americanilor oferind un premiu de 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unei baterii care să aibă mărimea, capacitatea, costul şi puterea de a alimenta maşinile electrice sau hibride deja pe piaţă. E vorba doar de un dolar, un dolar pentru fiecare bărbat, femeie şi copil din Statele Unite, un preţ mic pentru a ne scoate din dependenţa faţă de petrol?, a spus McCain.

În aşteptarea miraculoasei baterii, senatorul a făcut şi propuneri mai concrete: stimulente financiare pentru folosirea carburanţilor alternativi şi amenzi severe pentru producătorii de automobile care ocolesc normele de eficienţă a motoarelor.

Antena 3

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close