Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul petrolului, sub 67 dolari pe baril, din cauza reducerii cererii globale

Preţul petrolului, sub 67 dolari pe baril, din cauza reducerii cererii globale

Preţul petrolului, sub 67 dolari pe baril, din cauza reducerii cererii globale
03 Noi 2008   •   13:24

Preţul petrolului a scăzut, luni, sub 67 dolari pe baril, investitorii fiind influenţaţi de reducerea cererii pentru energie de la nivel global, informează Reuters. Analiştii cred că traderii se vor concentra, în viitorul apropiat, asupra situaţiei din interiorul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), urmărind, în acelaşi timp, dacă Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol la nivel global, se va conforma deciziei cartelului de reducere a producţiei.
Preţul petrolului tranzacţionat la New York scăzuse cu 88 de cenţi până la ora 9:37 GMT, la 66,93 dolari pe baril, minimul primei părţi a zilei fiind de 66,54 dolari pe baril.
Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la bursa de la Londra, înregistrase o scădere de 1,2 dolari, la 64,12 dolari pe baril.
"Statele membre OPEC nu au de ales şi trebuie să implementeze hotărât reducerile de producţie şi să informeze clienţii cu privire la scăderi, dacă doresc stabilizarea preţurilor", a declarat preşedintele organizaţiei, Chakib Khelil.
Khelil e de părere că Arabia Saudită este cheia succesului reducerii producţiei. Prin urmare, dacă Regatul nu se conformează, cotaţiile internaţionale ar putea înregistra căderi dramatice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pretul petrolului
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close