Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţurile apartamentelor vechi din sectoarele 1, 2 şi 5 ale Capitalei au crescut în ultima lună

Preţurile apartamentelor vechi din sectoarele 1, 2 şi 5 ale Capitalei au crescut în ultima lună

Preţurile apartamentelor vechi din sectoarele 1, 2 şi 5 ale Capitalei au crescut în ultima lună
10 Aug 2008   •   10:15

Nordul Capitalei rămâne în top pe piaţa imobiliară. Chiar dacă sunt vechi, apartamentele se scumpesc în continuare. Urmează apoi locuinţele din blocurile comuniste din sectoarele 2 şi 5 cu creşteri moderate de preţ. Acestea sunt ultimele date furnizate de companiile de consultanţă imobiliară.

În sectorul 1 preţurile la apartamentele vechi au crescut cu 8%. Luna trecută, în această zonă, un metru pătrat s-a vândut, în cu peste 2.200 de euro, un avans considerabil faţă de luna precedentă, când preţul unui metru pătrat trecea puţin peste 2.000 de euro. Creşteri moderate ale preţurilor s-au înregistrat în sectoarele 2 şi 5 ale Capitalei, de 6%, respectiv de 2%. De exemplu, în sectorul 2 un metru pătrat este cotat, în prezent, la aproximativ 1.600 de euro.

La polul opus se situează sectorul 6, unde preţurile au scăzut cu până la 6%, şi abia depăşesc, în prezent, pragul de peste 1.500 de euro pe metrul pătrat. Veşti bune însă pentru cei care vor să cumpere în sectoarele 3 şi 4. Aici nivelul preţurilor a scăzut cu 1, respectiv 2%.

Pe piaţa imobiliară a apartamentelor noi nu s-au înregistrat în schimb modificări semnificative. În ultimele 3 luni, preţul unui metru pătrat de suprafaţă construită a rămas la nivelul de 1900 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close