Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţurile caselor din Bucureşti, comparabile cu cele de pe Coasta de Azur

Preţurile caselor din Bucureşti, comparabile cu cele de pe Coasta de Azur

Preţurile caselor din Bucureşti, comparabile cu cele de pe Coasta de Azur
11 Aug 2008   •   10:31

Casele de pe Coasta de Azur au preţuri comparabile cu cele din Bucureşti. În schimb, chiria săptămânală pentru o vilă sau un apartament pe coasta franceză este aproape cât chiria pe o lună în Capitală. Coasta de Azur este destinaţia favorită a milionarilor din întreaga lume, iar mulţi dintre aceştia preferă să îşi cumpere o casă în exoticele staţiuni. Apartamentele de pe Coasta de Azur se vând însă la preţuri asemănătoare cu cele din capitala României.

Astfel, o casă situată în apropiere de Cannes, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi şi cu un teren de 400 de metri pătraţi costă 557.000 de euro. În Bucureşti, o casă situată în zona Unirii cu o suprafaţă utilă de 188 de metri pătraţi şi cu cinci camere, are un preţ de 590.000 de euro.

Preţurile sunt apropiate şi când vine vorba de zone de lux. O casă veche din Cannes cu 12 camere şi care are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, poate fi cumpărată cu puţin peste 1,3 milioane de euro. Şi în zonele pretenţioase din Capitală cum sunt Piaţa Romană, Dorobanţi, Pipera sau Herăstrău, casele au preţuri de peste un milion de euro. Chiriile, în schimb, sunt mai mari decât cele practicate în Bucureşti. Dacă în Dorobanţi, se poate închiria o vilă cu 4.000 de euro pe lună, pe Coasta de Azur se cere aceeaşi chirie, însă, pe săptămână.

Antena3

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close