Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţurile locuinţelor vechi ar putea ajunge la nivelul din 2007

Preţurile locuinţelor vechi ar putea ajunge la nivelul din 2007

Preţurile locuinţelor vechi ar putea ajunge la nivelul din 2007
08 Iul 2008   •   23:02

Vindeţi acum, până când piaţa nu o ia la vale rău de tot! Este un sfat pentru proprietarii de apartamente în blocurile vechi, care amână momentul vânzării locuinţelor în speranţa că vor scoate un preţ cât mai bun. Nu se va întâmpla, spun specialiştii. Apartamentele vechi se ieftinesc de la o zi la alta.

Casele se vând din ce în ce mai greu din cauza dobânzilor mari şi a restricţiilor la credite. Analiştii spun că acest lucru ar putea face ca preţurile locuinţelor să ajungă la sfârşitul anului la nivelul din 2007.

Proprietarii care au ţinut cu dinţii de preţ se văd nevoiţi acum să mai scădă câteva mii de euro, dacă vor să vândă. Unii cumpărători, însă, speriaţi de preţurile colosale, şi-au pierdut speranţa că vor putea avea o proprietate. Mulţi ştiu însă că au de unde alege şi sunt mult mai atenţi la ce cumpără şi la câţi bani scot din buzunar.

Numărul apartamentelor şi terenurilor scoase la vânzare în Bucureşti a crescut cu aproape 60 la sută într-o singură lună. Iar preţurile lor au scăzut cu 4 până la 15.000 de euro în funcţie de zonă. Cererea redusă de locuinţe, spun analiştii, vine să mai potolească tensiunile pieţei.

Observator

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close