Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţurile producţiei industriale s-au apreciat cu 1,3% faţă de luna aprilie

Preţurile producţiei industriale s-au apreciat cu 1,3% faţă de luna aprilie

Preţurile producţiei industriale s-au apreciat cu 1,3% faţă de luna aprilie
02 Iul 2010   •   10:51

Preţurile producţiei industriale pe total, piaţa internă şi externă, s-au apreciat în mai cu 1,3% faţă de luna precedentă şi cu 6,5% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie Mediafax.

Astfel, după destinaţie, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă au avut în mai comparativ cu luna aprilie o creştere de 0,9%, iar preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă s-au apreciat cu 2,2%.

Pe sectoare de activitate preţurile la produsele alimentare au crescut cu 1,7%, iar la distribuţia apei şi salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare cu 0,9%.

Scăderi s-au înregistrat la produsele din industria prelucrătoare, de -1,2% şi la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, de -0,2%.

"Pe marile grupe industriale, se constată creşteri de preţuri: industria bunurilor intermediare (+1,9%), industria energetică (+1,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1%), industria bunurilor de capital (+0,6%), industria bunurilor de uz curent (+0,4%)", potrivit unui comunicat al INS.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: productie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close