Antena 3 CNN Economic Biz News Business Previziuni economice înfricoşătoare, potrivit ultimului raport al FEM

Previziuni economice înfricoşătoare, potrivit ultimului raport al FEM

Previziuni economice înfricoşătoare, potrivit ultimului raport al FEM
14 Ian 2009   •   12:06

Previziunile economice pentru anul 2009, incluse îl ultimul raport al Forumul Economic Mondial, sunt cumplite. Piete volatile, lipsa lichiditatilor, cresterea somajului sunt numai câteva dintre problemele cu care urmează să se confrunte economiile mondiale. Potrivit raportului FEM, creşterea globală va rămâne sub potenţial atât în 2009, cât şi în 2010.
La sfârşitul anului 2008, cele mai multe economii au intrat aprape simultan în recesiune, pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. În septembrie 2008, după falimentul lehman Brothwers, pieţele financiare au devenit nefuncţionale, circulatia capitalurilor fiind oprită.
Raportul FEM se arată că SUA, Marea Britanie, Italia, Spania si Australia se vor confrunta în continuare cu o deteriorare a situaţiei bugetare. Această situaţie a fost provocată de cheltuielile masive prevăzute de guverne pentru ajutarea instituţiile financiare.
În document mai este prevăzută o încetinire economică mult mai puternică în China, une Produsul Intern Brut va creşte cu numai 6% sau chiar mai putin.
Citiţi mai multe despre raportul FEM, în Financiarul
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close