Antena 3 CNN Economic Biz News Business Prima ediţie tipărită a cărţii ?Oliver Twist? valorează 115.670 de lire sterline

Prima ediţie tipărită a cărţii ?Oliver Twist? valorează 115.670 de lire sterline

Prima ediţie tipărită a cărţii ?Oliver Twist? valorează 115.670 de lire sterline
09 Apr 2008   •   12:52

Prima ediţie a cărţii ?Oliver Twist? a adus, marţi seară, încasări de 115.670 de lire sterline, în urma unei licitaţii ce a avut loc la casa "Christine's" din New York. Acesta este un record mondial stabilit de o carte a lui Charles Dickens. La casa "Christine's" se află una din cea mai mare colecţie de manuscrise ale scriitorului englez, care valorează mai mult de un milion de lire sterline.

Vânzarea colecţiei, adunată şi asamblată de-a lungul a patru decenii de americanul Wiliam Self a avut loc la câteva ore după ce, la casa ?Christine's? din Londra au fost dezvăluite scaunul şi biroul la care scriitorul Charles Dickens a scris volumul ?Marile speranţe?. Acestea sunt cele mai importante obiecte ale celebrului scriitor prezentate publicului până acum şi se aşteaptă ca în iunie, preţul lor să se ridice la 80.000 de lire sterline.

Scaunul şi biroul celebrului autor au fost moştenite în familie până la Christopher Charles Dickens şi au fost donate recent, de Jeanne-Marie Dickens către Spitalul de Copii Great Ormond Street, pentru vânzare şi strângerea de fonduri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close