Antena 3 CNN Economic Biz News Business Prima etapă a programului Rabla se încheie

Prima etapă a programului Rabla se încheie

Prima etapă a programului Rabla se încheie
29 Aug 2007   •   08:06

Prima etapă a programului Rabla din acest an se va încheia pe 31 august. Cei care nu au apucat să-şi schimbe vechiul autoturism, o mai pot face în ultimele două etape. Acestea vor începe pe 1 septembrie şi respectiv 13 noiembrie, anul acesta. De acest program pot beneficia persoanele fizice, propietari sau moştenitori ai unui autoturism funcţional înmatriculat în România, a cărui vechime depăşeşte 12 ani. În schimbul acestora, proprietarii vor primi un avans de 3000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini noi.

Proprietarul maşinii uzate trebuie să se înscrie la un producator autorizat pentru achiziţionarea unui autoturism nou. De asemenea, el trebuie să predea maşina spre casare unui agent economic autorizat. Ulterior, maşina dată la casat trebuie radiată din circulaţie.

Actele necesare sunt copii legalizate ale cărţii de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, certificatul de distrugere al acestuia, copie legalizată a certificatului de moştenitor dacă este cazul, şi originalul certificatului de radiere. În plus, cei interesaţi au nevoie şi de nota de acceptare a dealerului. Prima acordată de stat va fi vărsată direct în contul acestuia.

România se numără printre ţările cu cele mai învechite parcuri auto din lume. În majoritatea ţărilor europene, pragul de casare al autoturismelor nu depăşeşte 14 ani.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close