Antena 3 Economic Biz News Business Principalul furnizor de credite din SUA, la marginea falimentului

Principalul furnizor de credite din SUA, la marginea falimentului

16 Aug 2007   •   10:44
Principalul furnizor de credite din SUA, la marginea falimentului

Cel mai mare furnizor american de credite ipotecare, Countrywide Financial Corp a anunţat marţi că nivelul creditelor neperformante a urcat în iulie la cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2002. Bursa a reacţionat imediat, provocând un declin de 8,1%. Ca urmare, analistul Kenneth Bruce (Merrill Lynch) a revizuit ratingul acţiunilor de la "cumpără" la "vinde", afirmând că firma ar putea intra în faliment, în lipsa lichidităţilor. Rezultatul a constat in scăderea titlurilor cu 9,2%, pentru ziua de miercuri.

"Dacă presiunile financiare asupra Countrywide vor fi ridicate, sau dacă piaţa îşi pierde încrederea în capacitatea companiei de a funcţiona corespunzător, aceasta ar putea intra în faliment", declarase Bruce marţi. De altfel, de la începutul anului, titlurile Countrywide au consemnat un declin de 42%, comparativ cu scăderea de 24% a indicelui KBW Mortgage Finance, în care sunt incluse acţiuni ale companiilor de credit ipotecar, care se confruntă cu dificultăţi ca urmare a creşterii împrumuturilor neperformante, a refuzului investitorilor de a cumpăra instrumente financiare care au la bază credite ipotecare, precum şi a reticenţei băncilor de a le acorda împrumuturi.

Antena3.ro

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close