Antena 3 CNN Economic Biz News Business Privatizarea CEC nu mai devreme de 2009

Privatizarea CEC nu mai devreme de 2009

Privatizarea CEC nu mai devreme de 2009
24 Mai 2007   •   17:36

Decizia de privatizare a Casei de Economii şi Consemnaţiuni nu poate fi luată mai devreme de 2009, a arătat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CEC, Radu Graţian Gheţea. În opina sa dacă decizia unei privatizări strategice va fi prin colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare sau pe Piaţa de capital atunci orice decizie privind viitorul băncii este posibilă ?dacă hotărâm să privatizăm CEC-ul în prezent, nu vom putea obţine decât 800 milioane euro. Decizia nu poate fi luată mai devreme de 2009?, a afirmat Gheţea.

La rândul său ministrul Economiei şi Finaţelor, Varujan Vosganian a spus că nu intenţionează să privatizeze CEC-ul în acest an. ?Am decis că capitalizarea CEC şi crearea unui nou profil prestigios pentru bancă. Importantă este calitatea managementului şi nu natura proprietăţii?, a adăugat Vosganian. Acesta consideră că există câteva domenii sensibile ale economiei în care ar trebui să existe privatizări, precum sectorul energiei şi cel auto.

Decizia de amânare a privatizării băncii de economii a fost luată de Guvern, din cauza ofertelor necompetitive avansate de participanţii la licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar al CEC, în final rămânând în cursă doar National Bank of Greece care a oferit un preţ considerat mic în raport cu valoarea activelor CEC şi poziţia de piaţă a băncii.

Rompres

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close