Antena 3 CNN Economic Biz News Business Pro Optica lui Călinescu, contract de aproape 26 de milioane de lei cu statul român

Pro Optica lui Călinescu, contract de aproape 26 de milioane de lei cu statul român

Pro Optica lui Călinescu, contract de aproape 26 de milioane de lei cu statul român
29 Sep 2008   •   08:47

O firmă a lui Florin Călinescu a încheiat recent un contract de aproape 26 de milioane de lei cu Ministerul Apărării, relatează ziarul Financiarul de luni. Actele au fost semnate de societatea Pro Optica, la care Călinescu este acţionar majoritar, chiar cu o săptămână înainte ca acesta să devină candidat din partea PNL. Florin Călinescu susţine, însă, că nu există nicio legătură între candidatura sa şi contractul semnat cu statul.
Firma Pro Optica, deţinută de Florin Călinesu, a semnat în urmă cu trei săptămâni un contract în valoare de aproape 26 de milioane de lei cu statul român. Ministerul Apărării, condus de liberalul Teodor Meleşcanu, va cumpăra de la Pro Optica mai multe aparate de ochire pe timp de noapte. Contractul s-a încheiat în urma a două licitaţii la care s-a prezentat doar firma la care este acţionar majoritar Florin Călinescu.
În perioadă semnării contractului, liberalii se chinuiau să-l convingă pe Călinescu să candideze ca senator din partea PNL. La o săptămână după semnarea contractelor, acesta a acceptat să se lanseze în politică pe listele PNL Argeş.
Actorul neagă orice aranjamente de culise.
"Nu este nicio legătură între faptul că eu candidez din partea PNL şi câştigarea acestui contract. Pro Optica este o firmă care e prezentă pe piaţă de 8 ani, avem o poziţie de cvasimonopol. Aţi putea avea dreptate 100% numai în cazul în care am fi o firmă înfiinţată ieri cu sediul într-o garsonieră şi am vinde tancuri după care am dispărea", a declarat Călinescu pentru Financiarul.
Ministrul Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.
Contractul cu Ministerul Apărării este aproape cât întreaga cifră de afaceri a firmei Pro Optica din anul 2007. Compania a avut un profit de 5 milioane de lei la o cifră de afaceri de 30 de milioane. Firma la care Florin Călinescu are pachetul majoritar de acţiuni, a avut anul trecut datorii de peste 600.000 de lei la bugetul de stat. ANAF a declanşat procedurile de executare silită.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Calinescu Ministerul Apararii
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close