Antena 3 Economic Biz News Business Probleme în paradisul jocurilor de noroc. Cazinourile din Macao, lovite de criză

Probleme în paradisul jocurilor de noroc. Cazinourile din Macao, lovite de criză

14 Ian 2009   •   15:20
Probleme în paradisul jocurilor de noroc. Cazinourile din Macao, lovite de criză
Sursa foto: Jocuri de noroc

După ce a reuşit să detroneze chiar şi Las Vegas-ul, mica regiune administrativă chineză Macao - noul paradis al jocurilor de noroc, în variantă asiatică - începe să resimtă din plin efectele crizei financiare mondiale.
Galaxy şi SJM, două dintre cele mai celebre cazinouri, au înregistrat pierderi semnificative în ultimul trimestru al anului trecut, anunţă The Independent.
În plus, Macao are de rezolvat acum o nouă problemă importantă: limitarea numărului de vize acordate magnaţilor străini. Decizia autorităţilor de la Beijing a cauzat un declin brusc al industriei jocurilor de noroc din regiune.
Numai în cursul anului 2006, au sosit în Macao, pentru a-şi lăsa banii în cazinouri, nu mai puţin de 12 milioane de chinezi, adică 60% din totalul de 22 de milioane de turişti care au venit pe parcursul întregului ani în acest oraş.
În urma unei vizite oficiale, efectuată recent în Macao, vicepreşedintele chinez Xi Jinping a urgentat autorităţile regionale să diversifice sursele de venit locale. Decizia are menirea de a încetini scăderile financiare înregistrate în ultima perioadă.
Macao este singurul oraş din China unde sunt permise jocurile de noroc.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close