Antena 3 CNN Economic Biz News Business Producătorii români de smartphone-uri intră în lupta cu giganţii mondiali

Producătorii români de smartphone-uri intră în lupta cu giganţii mondiali

Producătorii români de smartphone-uri intră în lupta cu giganţii mondiali
11 Mar 2013   •   14:34

Design cool, fiabilitate şi înaltă performanță. Acestea sunt probabil componentele unui smartphone de succes. Până la apariţia mărcilor locale şi a private labels, un telefon mobil care să îmbine toate aceste caracteristici avea un preţ prohibitiv pentru majoritatea românilor.

Oserie de companii de consumer electronics, inclusiv româneşti, au încercat să spargă stereotipul care spune că un telefon frumos, performant şi fiabil este obligatoriu foarte scump. Astfel, în ultimii ani, producători din toate colţurile lumii au lansat pe piaţă modele care, din punct de vedere al caracteristicilor, cedează în faţa marilor branduri doar la capitolul preţ.

Aşa s-au umplut rafturile magazinelor de telefoane inteligente cu mărci care te pun pe gânduri şi genereză temeri de genul: merită sau nu? - G-TiDE, Cricket, Opticon, Xolo, Fly , iBall, Pharos, Prestigio, Gigabyte sau naţionalul Allview sunt doar câteva exemple de astfel de branduri despre care altădată am fi spus cu uşurinţă NO NAME.

În aceeaşi categorie putem trece şi aşa-zisele private labels lansate de companii din domeniul serviciilor de telefonie mobilă. Contrar opiniei generale, care plasează dispozitivele sub marca Cosmote, Orange sau Vodafone pe poziţii inferioare în „lanţul trofic” al smartphone-urilor, unele private labels au atras atenţia graţie noutăţilor tehnologice integrate. După părerea multor analişti, telefoanele inteligente private label au depăşit faza unor simple replici ale dispozitivelor de top, iar cea mai recentă dovadă în acest sens este YotaPhone, un mobil branduit de un operator rusesc care a câştigat premiul CES 2013 la categoria smartphone.

Citiţi articolul integral pe IncomeMagazine.ro.


×
Subiecte în articol: smartphone
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close