Antena 3 CNN Economic Biz News Business Producătorul berii Budweiser a fost preluat de producătorii Stella Artois

Producătorul berii Budweiser a fost preluat de producătorii Stella Artois

Producătorul berii Budweiser a fost preluat de producătorii Stella Artois
14 Iul 2008   •   12:59

Producătorul american de bere Anheuser-Busch va fi preluat de InBev, firma belgiană care produce berea Stella Artois, într-o acţiune care va duce la crearea celui mai mare producător de bere pe plan mondial, informează BBC.

Consiliul director al Anheuser a acceptat oferta de 52 de miliarde de dolari a InBev, noua companie urmând să se numească Anheuser-Busch InBev.

Anheuser este producătorul celei mai populare beri din Statele Unite, Budweiser, devenită o emblemă pentru berea americană. Unii diplomaţi americani şi-au exprimat în acest sens îngrijorarea în legătură cu o preluare externă.

Ca răspuns la aceste temeri, oficialii InBev au anunţat că nicio fabrică Anheuser din SUA nu va fi închisă, cartierul general urmând să rămână la St Louis, Missouri.

Fuziunea aduce mai multe branduri de succes, precum Stella, Budweiser, Beck's, Hoegaarden şi Staropramen sub acelaşi ?acoperiş?, oficialii ambelor companii descriind-o ca pe o acţiune ?istorică?. Cifra de afaceri a noii companii se va ridica cel mai probabil la valoarea de 36,4 miliarde de dolari anual, echivalentul a 46 de miliarde de litri de bere vânduţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close