Antena 3 CNN Economic Biz News Business Profit sub aşteptări la Yahoo. Va găsi miliardarul Carl Icahn soluţii?

Profit sub aşteptări la Yahoo. Va găsi miliardarul Carl Icahn soluţii?

Profit sub aşteptări la Yahoo. Va găsi miliardarul Carl Icahn soluţii?
23 Iul 2008   •   15:53

Yahoo a înregistrat profituri dezamăgitoare în perioada de trei luni în care a încercat să reziste preluării de către Microsoft,arată BBC. Venitul net a scăzut cu 18,6% la 131 milioane de dolari, pentru perioada aprilie, mai, iunie.

Procentele au fost făcute public, la câteva zile după ce compania a făcut un anunţ referitor la înţelegerea la care a ajuns cu acţionarul Carl Icahn. Potrivit înţelegerii dintre cele două părţi, Icahn, care deţine aproximativ cinci procente din acţiunile Yahoo, va primi un loc în consiliul director.

?Sunt foarte mulţumit de faptul că această înţelegere îmi va permite să lucrez îndeaproape cu consiliul director al Yahoo şi cu managementul companiei, pentru a o ajuta să atingă potenţialul maxim? a declarat Icahn.

În noua formulă, cu Icahn la bord, consiliul director al Yahoo va avea 11 membri, şapte dintre aceştia urmând să fie aleşi din actualul consiliu.

Miliardarul american, care a acuzat actualul consiliu director că a blocat preluarea Yahoo de către Microsoft, a încercat să convingă mai mulţi acţionari să îl sprijine în încercarea de a propune noi membri pentru conducerea companiei.

În ianuarie, Microsoft s-a oferit să cumpere Yahoo pentru suma de 44,6 miliarde de dolari, însă şi-a retras oferta în mai, după mai multe negocieri cu Yahoo care a încercat să obţină un preţ mai bun.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close