Antena 3 CNN Economic Biz News Business Profitul net al Petrom a scăzut cu 57%

Profitul net al Petrom a scăzut cu 57%

Profitul net al Petrom a scăzut cu 57%
16 Mai 2007   •   10:09

Profitul net al companiei Petrom s-a cifrat, în primul trimestru din 2007, la 381 milioane lei, în scădere cu 56,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006, când s-a situat la 881 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei. Scăderea profitului net a fost determinată, în principal, de diminuarea profitului operaţional (EBIT), care a coborât la 394 milioane lei, mai mic cu 62,6 la sută faţă de trimestrul I 2006 (1,053 miliarde lei).

Activitatea de explorare şi producţie a generat, în intervalul analizat, un profit operaţional mai mic, fiind influenţată negativ de preţul în scădere al ţiţeiului, declinul producţiei şi aprecierea leului cu 13% în raport cu dolarul.

?În primele trei luni ale anului ne-am confruntat cu un mediu mai puţin prielnic, caracterizat de un preţ mai scăzut al ţiţeiului şi de aprecierea puternică a monedei naţionale, care au avut un impact negativ asupra rezultatelor noastre. Declinul natural al producţiei, pe care estimăm să-l stabilizăm începând cu finele acestui an, a influenţat de asemenea rezultatele?, a declarat directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut, în primul trimestru din 2007, cu 12%, comparativ cu perioada similară din 2006, ca urmare a reducerii volumului vânzărilor la export şi preţurilor realizate la produsele petroliere.

Rompres

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close