Antena 3 CNN Economic Biz News Business Putin atacă dur compania siderurgică Mechel şi cere intervenţia procuraturii

Putin atacă dur compania siderurgică Mechel şi cere intervenţia procuraturii

Putin atacă dur compania siderurgică Mechel şi cere intervenţia procuraturii
25 Iul 2008   •   14:46

Vladimir Putin le-a cerut principalilor procurori ai ţării şi Serviciului Federal Antimonopol rusesc să urmărească cu atenţie Mechel, una dintre cele mai importante companii siderurgice şi de minerit din Rusia. Declaraţia dură a premierului rus a provocat joi o scădere de 30 de procente a acţiunilor grupului Mechel la bursa din New York. Vineri, acţiunile grupului au scăzut la Bursa din Rusia (RTS) cu 45,6 procente, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Prin afirmaţia sa Putin a acuzat Mechtel că ar fi vândut în străinătate de două ori mai scump decât ar fi făcut-o pe piaţa internă, în prima parte a anului. În acelaşi timp, compania siderurgică rusească a fost acuzată de neplata impozitelor, Putin cerând în acest sens şi o anchetă a procuraturii ruse.

Declaraţiile lui Vladimir Putin au fost făcute joi în cadrul unei conferinţe cu proprietarii companiilor metalurgice din Rusia, de la care a lipsit acţionarul majoritar al Mechel, Igor Ziuzin. Acesta nu a putut participa deoarece era internat la o clinică de cardiologie încă de miercuri, potrivit unei surse citate de agenţia RIA Novosti.

Grupul Mechel deţine unităţi de producţie, în domeniul siderurgiei şi al mineritului, în mai multe regiuni printre care Rusia, România şi Lituania. La noi în ţară, compania Mechel este acţionarul majoritar la combinatele Ductil Steel Buzău, Mechel Targovişte şi Mechel Câmpia Turzii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close