Antena 3 CNN Economic Biz News Business Qatar cere alinierea preţului gazelor cu al petrolului

Qatar cere alinierea preţului gazelor cu al petrolului

Qatar cere alinierea preţului gazelor cu al petrolului
Sursa foto: gaze naturale
10 Dec 2009   •   13:36

Emirul din Qatar a cerut alinierea preţului la gaz cu cel la petrol. La deschiderea unui forum a statelor exportatoare de gaz şeicul Hamad bin Khalifa al-Thani declara că ?creşterea observată la preţul ţiţeiului în acest an nu a fost urmată de o îmbunătăţire a preţului la gaz, şi sperăm ca aceasta să fie doar temporar.
"Este necesar să lucrăm pentru restabilirea corelaţiei între preţul la petrol şi gaz, iar decizia luată de acest summit trebuie să fie egală cu ambiţiile noastre" .

Preţul la gaz s-a prăbuşit la finele anului trecut, în acelaşi timp cu cel la petrol, care a ajuns de la un maxim de 147 dolari per baril la 37 dolari, înainte de a se stabiliza în jurul valorii de 75 de dolari în acest an.
Ministrul Energiei din Qatar, Abdullah bin Hamad al-Attiyah, a reiterat afirmaţiile emirului, subliniind că "gazul nu este tratat corect în stabilirea preţului ."
"Nu ar trebui să existe discriminare contra unui combustibil ce este ecologic şi curat. Preţurile la gaz şi ţiţei ar trebui corelate" .
Întâlnirea de o zi a adus laolaltă peste 10 ţări, printre care Rusia, cel mai mare producător de gaz din lume, ca şi Algeria, Iran şi Venezuela.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze naturale criza economica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close