Antena 3 CNN Economic Biz News Business Raport SUA: Vor fi create 95.000 locuri de muncă pe lună

Raport SUA: Vor fi create 95.000 locuri de muncă pe lună

Raport SUA: Vor fi create 95.000 locuri de muncă pe lună
Sursa foto: muncitor
12 Feb 2010   •   13:54

Statele Unite vor înregistra 95.000 de locuri de muncă noi în fiecare lună, potrivit unui raport al Casei Albe, difuzat joi. Organizaţi consilierilor economice a mai lăudat şi pachetul de stimulare de 787 miliarde de dolari, despre care susţine că a salvat sau creat 2 milioane de locuri de muncă.
Într-un mesaj către Congres, preşedintele american Barack Obama a subliniat că economia pe care a moştenit-o pierdea 700.000 de locuri de muncă în fiecare lună.
Apreciind primul an ca fiind unul pozitiv, raportul de 462 de pagini al administraţiei este şi o prefaţă a viitoarei agende a lui Obama .
Recunoscând că alegătorii este foarte probabil să îl considere pe Obama responsabil pentru economie, echipa de la Casa Albă aruncă vina pe predecesori şi bancherii de pe Wall Street .
"Cred că nu se poate să înţelegi cât de imense au fost provocările economice pentru ţară în ultimul an," arăta Christina Romer, şefa Consiliului de Consilieri Economici.
"De la criza financiară, teribila recesiune, problemele pe termen lung- ? stagnarea venitului clase de mijloc, creşterea costurilor asigurărilor de sănătate, eşecul investiţiei în educaţie, inovaţia, energia verde- cu siguranţă am moştenit o economice cu un număr de probleme economice."
Republicanii s-au grăbit să catalogheze documentul ca propagandă mascată ca guvernare.
Aceştia arătau că şi în condiţiile unei creşteri cu 95000 a locurilor de muncă, şomajul va rămâne în jurul a 10 procente în acest an şi nu va scădea sub 6 procente până în 2015.
Raportul lui Obama prezice că economia ar putea creşte cu 2,5 procente.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close