Antena 3 CNN Economic Biz News Business Raport: Subvenţiile UE au încurajat pescuitul excesiv

Raport: Subvenţiile UE au încurajat pescuitul excesiv

Raport: Subvenţiile UE au încurajat pescuitul excesiv
Sursa foto: pescuit
01 Apr 2010   •   13:32

Subvenţiile UE pentru pescuit au încurajat pescuitul excesiv de-a lungul anilor şi au ajutat la menţinerea unei supracapacităţi a industriei, potrivit unui studiu.
Cercetarea efectuată în 10 state europene, printre care Marea Britanie, Danemarca,Franţa şi Spania, acoperă aproape toţi cei 4.9 milliarde de euro acordate de Bruxelles ca subvenţii în perioada 2000-2006.

"Subvenţiile UE pentru pescării şi suprapescuitul de peşti valoroşi sunt în mod clar legate," declara Tim Huntingdon, consultant al grupului Poseidon Aquatic Resource, care a efectuat studiul alături de ONG-ul Pew Environment Group.
Cercetătorii se plâng că schimbările aduse la finanţare şi sisteme de raportare fac imposibilă repetarea unui studiu ce să acopere anii recenţi.

Potrivit raportului, 29 procente din finaţele UE au mers spre măsuri ce au contribuit la pescuitul excesiv- modernizarea flotelor, construcţia de nave- în timp ce 17 la sută au fost dedicate sprijinului pentru un pescuit ?sănătos?- interdicţiile temporare de pecuit de exemplu.
Spania, Franţa, Portugalia, Germania sunt vizate în mod special pentru beneficii de subvenţii pentru "măsuri negative" .
Pe perioada studiului, au fost construite aproape 3000 de noi nave de pescuit, iar 8000 au fost modernizate cu banii UE. În timp ce doar 6000 de vase mici de pe coastele Greciei şi Italiei au beneficiat de ajutor de casare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close