Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rate mai mari pentru cei care şi-au achiziţionat maşini în leasing

Rate mai mari pentru cei care şi-au achiziţionat maşini în leasing

Rate mai mari pentru cei care şi-au achiziţionat maşini în leasing
03 Mai 2008   •   20:09

Românii care şi-au luat maşini în leasing vor plăti rate mai mari, din luna mai. Dobânzile cresc, din cauza dezechilibrelor, de pe pieţele internaţionale. În plus, societăţile de leasing vor fi mai severe, în acordarea împrumuturilor. Dobânda medie la leasing ar putea depăşi 9 la sută la contractele în euro, în perioada imediat următoare. Principala cauză este creşterea costurilor de refinanţare a companiilor de leasing.

Câteva societăţi au anunţat deja că îşi vor majora dobânzile chiar din această lună. Ratele la maşinile luate în leasing se vor majora în medie cu 10 euro pe lună pentru împrumuturile cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro, cu o perioadă de rambursare de patru ani.

La un automobil de 12.000 de euro, rata lunară ajunge la 200 de euro. Specialiştii se aşteaptă în acest an la o inversare a trendului de evoluţie a dobânzilor, după ce în ultimii ani au scăzut constant.

La mărirea dobânzii se va adăuga şi aprecierea monedei europene. De sărbători, leul s-a apreciat datorită volumui mare de valută care a intrat în ţară. Însă, de luni, euro ar putea să urce din nou.

Observator

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close