Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ratingul de ţară rămâne stabil

Ratingul de ţară rămâne stabil

Ratingul de ţară rămâne stabil
21 Apr 2007   •   11:33

Suspendarea preşedintelui Băsescu nu reprezintă un motiv pentru revizuirea negativă a ratingului de ţară al României. Aceasta este părerea a două agenţii de evaluare financiară străine, citate de junaliştii de la ?Gândul?. Agitaţia extremă din viaţa politică românească şi desele răsturnări de situaţie din ultima vreme nu-i lasă indiferenţi pe experţii internaţionali în materie de risc financiar.

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu nu reprezintă, în sine, un motiv pentru o revizuire imediată în sens negativ a ratingului României, conform directorului agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings. O campanie electorală, spun jurnaliştii de la ?Gândul?, citând pe reprezentanţii aceleiaşi agenţii, poate exercita o serie de presiuni asupra bugetului. O eventuală campanie electorală ar putea majora atât cheltuielile cât şi deficitul bugetar, ceea ce ar putea crea riscul de supraîncălzire economică.

Conform directorului agenţiei citate, orice semn că această criză politică va duce la manifestări de stradă reprezintă însă un semnal negativ. Riscul real, în opinia experţilor, e generat de seria disputelor politice şi se referă la neimplementarea reformelor structurale şi a măsurilor anticorupţie necesare pentru creşterea competitivităţii şi pentru asigurarea performanţei economice a României.

O altă agenţie de evaluare financiară, a anunţat că nu va modifica în sens negativ ratingul de ţară şi că, pentru moment, criza politică din România a provocat doar o îngrijorare moderată.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi, vijelii și grindină! 25 de județe vizate
x close