Antena 3 CNN Economic Biz News Business Războiul de la Yahoo a luat sfârşit. Acţionarul nemulţumit va primi un loc în consiliul director

Războiul de la Yahoo a luat sfârşit. Acţionarul nemulţumit va primi un loc în consiliul director

Războiul de la Yahoo a luat sfârşit. Acţionarul nemulţumit va primi un loc în consiliul director
21 Iul 2008   •   17:28

Furtuna din interiorul Yahoo pare să se fi potolit, după ce oficialii companiei au anunţat luni că au ajuns la o înţelegere cu acţionarul Carl Icahn care dorea să schimbe consiliul director al Yahoo ca urmare a ratării ofertei făcute de Microsoft. Potrivit înţelegerii dintre cele două părţi, Icahn, care deţine aproximativ cinci procente din acţiunile Yahoo, va primi un loc în consiliul director, anunţă AFP.

?Sunt foarte mulţumit de faptul că această înţelegere îmi va permite să lucrez îndeaproape cu consiliul director al Yahoo şi cu managementul companiei, pentru a o ajuta să atingă potenţialul maxim? a declarat Icahn.

În noua formulă, cu Icahn la bord, consiliul director al Yahoo va avea 11 membri, şapte dintre aceştia urmând să fie aleşi din actualul consiliu.

Miliardarul american, care a acuzat actualul consiliu director că a blocat preluarea Yahoo de către Microsoft, a încercat să convingă mai mulţi acţionari să îl sprijine în încercarea de a propune noi membri pentru conducerea companiei.

În ianuarie, Microsoft s-a oferit să cumpere Yahoo pentru suma de 44,6 miliarde de dolari, însă şi-a retras oferta în mai, după mai multe negocieri cu Yahoo care a încercat să obţină un preţ mai bun.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close