Antena 3 CNN Economic Biz News Business Războiul păpuşilor, câştigat de Barbie. Producătorul concurent, obligat se plătească daune

Războiul păpuşilor, câştigat de Barbie. Producătorul concurent, obligat se plătească daune

Războiul păpuşilor, câştigat de Barbie. Producătorul concurent, obligat se plătească daune
18 Iul 2008   •   16:39

Producătorul păpuşilor Barbie, firma Mattel, a câştigat un proces de drepturi de autor intentat MGA Entertainment, firma care produce păpuşile Bratz, informează BBC. Mattel îl acuzase pe creatorul păpuşilor Bratz, Carter Bryant, că s-a inspirat în fabricarea lor din schiţele realizate pe vremea când încă era angajat la ei.

Mattel ar putea primi daune de milioane de dolari, când juriul va ajunge la un consens în privinţa pagubei create de vânzarea păpuşilor Bratz. De asemenea, firmei MGA Entertainment i-ar putea fi interzis să mai fabrice păpuşile Bratz, uşor de recunoscut prin capul mare, hainele moderne şi diferitele etnii pe care le întruchipează.



Potrivit avocaţilor firmei Mattel, păpuşile Bratz sunt inspirate din desenele executate de Bryant când se afla încă sub contract cu această firmă, ceea ce înseamnă că Mattel deţine drepturile de autor pentru respectivele desene.

Cei de la MGA Entertainment au ripostat că ideea acestor păpuşi i-a venit lui Bryant într-un moment în care nu lucra pentru Mattel, adăugând că desenele acestuia au fost oricum prelucrate de designerii MGA, deci nu aparţin în totalitate fostului angajat al lui Mattel. Este foarte probabil ca un recurs să fie făcut, după ce se vor anunţa daunele pe care MGA ar trebui să le plătească celui mai mare producător de jucării din lume.



Păpuşile Bratz aduc venituri de peste 500 de milioane de dolari anual. Mai mult, de la apariţia lor, vânzările la păpuşile Barbie au scăzut cu aproximativ 15%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close