Antena 3 CNN Economic Biz News Business Reducerea C.A.S. ar produce pagubă la buget

Reducerea C.A.S. ar produce pagubă la buget

Reducerea C.A.S. ar produce pagubă la buget
15 Mai 2007   •   09:43

Reducerea contribuţiilor la Asigurările Sociale (CAS) cu 6% ar putea genera o scădere a veniturilor bugetare de circa 1,2 miliarde lei, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. ?Dacă CAS-ul se reduce cu 6% o parte din bani se întorc la Buget prin investiţii, care la rândul lor generează impozite. În condiţiile astea s-ar putea să avem o reducere la Buget de circa 1,2 miliarde lei?, a afirmat ministrul. Potrivit acestuia şansele ca nivelul CAS să fie redus cu 6% sunt mai mari de 50%.

Vosganian a explicat că, până la finele anului viitor, vor trebui alocaţi circa doi la sută pentru pensii care, coroboraţi cu reducerea de şase la sută pentru CAS reprezintă un efort foarte mare, în condiţiile în care Statul intenţionează să menţină şi programul de creştere a pensiilor.

?Lucrăm în prezent la diferite scenarii în această privinţă. Cred că varianta de la care pornim este aceea ca, în decembrie 2008, să avem o scădere de şase la sută la CAS faţă de decembrie 2007?, a spus ministrul. În opinia lui Vosganian, există câteva auspicii favorabile pentru evoluţia bugetului contribuţiilor de asigurări sociale, precum creşterea cu 200.000 a locurilor de muncă precum şi colectarea tot mai bună rezultată în urma majorărilor salariale.

Rompres

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close