Antena 3 CNN Economic Biz News Business Reforma Rabla: Intră în program firmele, primăriile, şcolile şi ONG-urile

Reforma Rabla: Intră în program firmele, primăriile, şcolile şi ONG-urile

Reforma Rabla: Intră în program firmele, primăriile, şcolile şi ONG-urile
Sursa foto: rabla
08 Ian 2010   •   11:52

Noul ministru al mediului, Laszlo Borbely, a găsit soluţia pentru a impulsiona piaţa auto, în acest an de criză. El a declarat, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei, că anul acesta vom avea parte de un program ?Rabla? mai mult decât relaxat, ce va fi aplicat chiar de luna viitoare.

Practic, planul ministrului are în vedere ca orice român să poată duce la casat oricâte autoturisme vechi doreşte, pentru a obţine în schimb o maşină nouă. Mai mult, de beneficiile programului se vor putea bucura şi firmele, primăriile, şcolile şi organizaţiile nonguvernamentale.

Totodată, producătorii auto nu vor mai fixa o cotă, ci vor putea vin de un număr nelimitat de maşini.

Iar pentru cei care-şi fac griji legate de bani, ministrul Borbely spune că ?dacă bugetul de 228 de milioane de lei alocat programului se va epuiza, va fi suplimentat, întrucât bani sunt?.

Propunerile au fost primite cu entuziasm de reprezentanţii firmelor producătoare şi importatoare de autovechicule, care au spus că sunt ?foarte eficiente?.

Fondurile de anul acesta acoperă 60.000 de maşini, aproape dublul faţă de anul trecut. Motivul: ministrul crede ca în 2010 se vor vinde mai multe maşini.

Noile măsuri adoptate pentru Rabla au în vedere eliminarea autoturismelor vechi. Prima de casare va fi de 3.800 de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ONG firme şcoli ministrul Mediului
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close