Antena 3 CNN Economic Biz News Business Renault şi Nissan vor să producă în India o maşină de 2.500 de dolari

Renault şi Nissan vor să producă în India o maşină de 2.500 de dolari

Renault şi Nissan vor să producă în India o maşină de 2.500 de dolari
12 Mai 2008   •   13:51

Renault, Nissan şi producătorul auto indian Bajaj au declarat luni că vor forma un consorţiu pentru a construi o maşină low-cost, alăturându-se astfel gurpului de producători auto care încearcă să se alinieze curentului ?maşinilor verzi? determinat de creşterea preţurilor la combustibil.

Jumătate din acţiunile acestui consorţiu vor fi deţinute de Bajaj, Reanult şi Nissan deţinând câte 25%. Planul este ca maşinile construite să aibă un preţ de plecare de la 2.500 de dolari, încadrându-se în acelaşi segment de piaţă ca modelul Nano produs de Tata Motors, informează Reuters.

Modelul construit de Tata Motors



Maşinile vor fi puse în vânzare începând cu anul 2011, în India, planul iniţial de producţie fiind de circa 400.000 de maşini pe an. Producătorii nu exclud nici posibilitatea de a vinde acest model şi pe alte pieţe în curs de dezvoltare.

Vânzările de maşini din India ar putea ajunge la 2 milioane pe an, până în 2010, potrivit analiştilor.

Mai mult de jumătate din cererile de maşini sunt pentru modele mici, de până la 4 metri lungime şi cu un motor de 1.2 litri pentru cele pe benzină sau 1.5 la cele pe motorină.

Modelul Nano, prezentat în ianuarie, va fi pus în vânzare în septembrie sau octombrie, la un preţ de dealer de 2.400 de dolari, adică aproximativ la jumătate din preţul celei mai ieftine maşini la ora actuală.



Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close