Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rep. Moldova e interesată de proiectul Nabucco

Rep. Moldova e interesată de proiectul Nabucco

Rep. Moldova e interesată de proiectul Nabucco
23 Feb 2007   •   20:24

Republica Moldova vrea să adere la proiectul Nabucco, care prevede construirea unei conducte prin care se vor transporta spre Europa gaze naturale extrase din Asia Mijlocie şi regiunea Mării Caspice. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ministrul industriei şi infrastructurii din guvernul de la Chişinău, Vladimir Antosii, în cadrul şedinţei Comisiei mixte interguvernamentale comercial-economice moldo-azere de la Baku.

Potrivit presei străine, Antosii a spus că Moldova doreşte să-şi diversifice sursele de importuri de energie şi este interesată în obţinerea sprijinului autorităţilor azere pentru implicarea în proiectul Nabucco.

Prin conducta Nabucco, cu o lungime de 4.000 de kilometri, urmează să fie livrate gaze naturale din Asia Mijlocie şi regiunea caspică spre Europa, via Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, România şi Austria. Darea în exploatare a acestui gazoduct este preconizată a avea loc în 2011. Costul proiectului, elaborat de grupul austriac OMV, în colaborare cu concernul ungar MOL, întreprinderea turcă Botas, Bulgargaz din Bulgaria, şi, firma Transgaz din România, este evaluat la 5 miliarde de dolari.

Totodată, Republica Moldova a invitat Azerbaidjanul să participe la o licitaţie internaţională privind lucrările de prospecţiune a rezervelor de petrol şi gaze naturale din Republica Moldova, care va fi anunţată în câteva luni.

Rompres

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close